nieuws

Revuegezelschap Stork Nus uit Hengelo bestaat 70 jaar

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat het Hengelose revuegezelschap Stork Nus werd opgericht en is daarmee het oudste revuegezelschap van Overijssel. Afgelopen weekend stonden ze voor de zeventigste keer in het theater met de voorstelling ‘Storkstaete 70’.
Het begon allemaal in juni 1945 in de Koninklijke Machinefabriek Stork met een briefje op het prikbord met de vraag naar aanmeldingen voor de oprichting van een nieuwe revue. De reacties op dit kleine berichtje waren overweldigend en 'Oet 't Stork’n Nus' (uit het ooievaarsnest) was geboren. De eerste revue kreeg als titel 'Het Eerste Broedsel' en vormde het begin van zeventig revues. Joke Kerkhoff (77), speelde dit jaar voor de negenenvijftigste keer mee en vertolkt al vierendertig jaar de rol van Dina Wilmink. "Mijn man weet soms niet of hij wakker wordt naast Joke of naast Dina. Het is heel mooi om je in te leven in een rol van de persoon die je speelt."
Alle zeventig leden van Stork Nus werken mee aan de productie van de revue. Naast de toneelgroep zijn dat de showdansgroep, de decorploeg, zangers en zangeressen, grimeurs, decorschilders, kledingontwerpsters, naaisters, en de PR-commissie. Joke zegt dat ze ooit wel gaat stoppen maar Cindy Vreman, die voor de zestiende keer meedoet aan de revue, hoopt dat ze de rol van Dina nog veel jaren gaat vertolken. "Cindy zou een goede opvolger voor mij zijn", aldus Joke. Zelf wil ze nooit meer iemand anders spelen dan Dina Wilmink.
Cindy Vreman vindt de revue zeker van deze tijd. "Jongeren moeten kiezen tussen muziek, theater of revue. En dan kiezen ze niet voor ons. Maar ik ben zelf 40 en hoop dat het niet uitsterft want als ik 60 ben wil ik ook naar de revue. Het is namelijk helemaal niet ouderwets."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.