Betaald voetbal

Hansson loodst Heracles naar moeizame zege bij Telstar

Heracles Almelo blijft de aansluiting houden met de top van de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Telstar kende de ploeg van trainer John Lammers een moeizame avond, maar werd er uiteindelijk wel ruim gewonnen. Emil Hansson was het Almelose goudhaantje en schonk met onder meer een treffer en assist Heracles de drie punten. Laursen nam ook nog een goal voor zijn rekening: 0-3.
Zonder de nog niet volledige fitte Vejinovic had Heracles het in de eerste helft lastig met Telstar. De thuisploeg kreeg zelfs de beste kansen. Met een verkeerde terugspeelbal bracht Mokono zijn ploeg in de problemen, maar het was aan doelman Brouwer te danken dat de rust zonder kleerscheuren werd bereikt.
Even later belemmerde hij ook voormalig Heracles-spits Glynor Plet nog het scoren door vakkundig in te grijpen. Heracles zette daar enkel een mogelijkheid van Laursen tegenover, die naast kopte na een hoekschop van Hansson.

Uit het niets

Lammers zag dat het anders moest en bracht Bruns en Deyonge binnen de lijnen voor Schoofs en Roosken. Maar ook nu was het Telstar dat beter uit de kleedkamer kwam. De openingstreffer van de thuisploeg hing in de lucht, totdat Hansson uit het niets toesloeg. Met een hard schot in de korte bovenhoek verraste hij alles en iedereen in het BUKO Stadion, inclusief Telstar-doelman Koeman.
Heracles stond tegen de verhoudingen op voorsprong. Toch had het na iets meer dan een uur voetbal zelfs de kans om de marge te verdubbelen. Laursen werd de diepte ingestuurd en kreeg een uitgelezen mogelijkheid. Hij schoof het leer echter naast.

Cicilia en Laursen

Het moest opnieuw van Hansson komen. De vleugelaanvaller - al goed voor vier treffers en zes assists - dribbelde nog maar eens de zestien van Telstar in en legde de bal panklaar voor invaller Cicilia, die vervolgens hoog raak schoot en Heracles verzekerde van de drie punten in Velsen-Zuid. Het slotakkoord was voor Laursen, die in de blessuretijd een penalty benutte en de eindstand op 0-3 bepaalde.

Telstar - Heracles Almelo 0-3

0-1 Hansson (58)
0-2 Cicilia (87)
0-3 Laursen (90+3)