Nieuws

Supermarkt Oldenzaal overvallen, politie lost meerdere schoten

De Albert Heijn aan de Johanna van Burenlaan in Oldenzaal is gisteravond overvallen. Daarbij zijn door de politie waarschuwingsschoten gelost. In de omgeving van de supermarkt is een verdachte aangehouden. Het gaat om een 44-jarige man uit Deventer.
Op beelden op sociale media is te zien hoe de politie een persoon onder schot houdt. De man ligt achter een schuurtje, een kleine honderd meter bij de supermarkt vandaan. Omstanders worden door agenten op afstand gehouden en iemand roept om een ambulance. De politie laat weten dat er door agenten wel is geschoten, maar dat de verdachte daarbij niet gewond is geraakt.
Politie verricht aanhouding overvaller
De verdachte is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Later in de avond is de man overgebracht naar het cellencomplex in Borne.

Klant grijpt in en raakt gewond

De dader kwam de supermarkt rond half tien binnen en bedreigde het personeel met een mes. Daarbij is volgens de politie een greep in de kassa gedaan.
Een klant heeft vervolgens ingegrepen en wist zo te voorkomen dat de dader een tweede greep in de kassa kon doen. Daarbij is de klant, een man van 21, gewond geraakt. Hij zou tijdens een korte worsteling zijn geraakt door het mes van de verdachte. De man is door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Of er bij de overval iets is buitgemaakt is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.