Nieuws

112 nieuws: Medewerker jaarmarkt Olst door auto aangereden | Gewonden na kantelen van buggy

Politie houdt dronken automobilist aan na brokken op de weg
Politie houdt dronken automobilist aan na brokken op de weg © GS Media
In dit bericht houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

20.15 Medewerker jaarmarkt Olst aangereden

Een medewerker van de jaarmarkt in het centrum van Olst is vanavond aangereden door een auto. De man was na afloop van de jaarmarkt bezig om de weg schoon te maken met een bladblazer toen hij werd geschept door een passerende auto. De wegafzettingen waren al weggehaald, maar de organisatie was nog druk doende met het opruimen van de kramen. Ook was de kermis om de hoek nog gaande in het dorp.
Medewerker jaarmarkt Olst gewond na aanrijding door auto
Medewerker jaarmarkt Olst gewond na aanrijding door auto © Rens Hulman
Het slachtoffer raakte bij de aanrijding behoorlijk gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

20.00 Buggy over de kop, twee gewonden

Op de Cattelaar in Rijssen is vanavond een buggy over de kop geslagen na een stuurfout. Dat gebeurde ter hoogte van scholengemeenschap Reggesteyn. De bestuurder en een inzittende raakten gewond bij de duikeling en zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
Buggy sloeg over de kop in Rijssen
Buggy sloeg over de kop in Rijssen © Jan Willem Klein Horstman/News United
De buggy maakt deel uit van een peloton buggy's, dat na de schrik de weg kon vervolgen.

19.20 Dronken automobilist maakt brokken

De politie heeft zaterdag aan het einde van de middag in Collendoorn de bestuurder van een personenauto aangehouden die flink wat brokken maakte op de N34. de J.C. Kellerlaan en de Collendoornerdijk.. De automobilist, die wordt verdacht van rijden onder invloed van alcohol, reed een lantaarnpaal uit de grond, botste op een betonnen schrikblok in een bocht van de weg waar hij rechtdoor reed, ramde nog een aantal verkeersborden en kwam op een fietspad tot stilstand.
Auto zwaar beschadigd na dronkenmansrit
Auto zwaar beschadigd na dronkenmansrit © GS Media
De auto van de aangehouden bestuurder liep forse schade op en is door een berger afgesleept.

18.00 Man vermist in Raalte

De politie is sinds zaterdagmiddag twee uur op zoek naar een 26-jarige man uit Raalte. Hij heeft kort zwart haar, is brildragend en is gekleed in een groene jas en jeans. Opvallend is dat de vermiste man fietst op een driewieler en aangepaste schoenen heeft. De politie heeft enige tijd een burgernet actie ingesteld en inwoners van Raalte gevraagd naar hem uit te kijken. Dat heeft geen resultaat opgeleverd.
Inmiddels is de burgernetactie verlegd naar de gemeente Rijssen-Holten en vraagt de politie ook daar om op te letten of de vermiste man voorbij komt.
De man werd rond 20.00 uur in goede gezondheid teruggevonden.

15.25 Auto op de kant na botsing

Bij een botsing op de Moerheimstraat in Dedemsvaart is vanmiddag een bestelauto op zijn kant terechtgekomen. De bestelwagen werd op de kruising met De Magnolia geramd door een overstekende auto. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek naar de toedracht.
Bestelauto gekanteld na botsing
Bestelauto gekanteld na botsing © GS Media

14.00 Fietser raakt ernstig gewond bij val

Een fietser is gisteravond op de Stationsstraat in Deventer ernstig gewond geraakt bij een ongeval. Het slachtoffer kwam hard te vallen, mogelijk als gevolg van een betrokken auto. De politie doet daar nog onderzoek naar. De gewonde is met hulp van een ambulance onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis vervoerd.
Fietser ernstig gewond bij ongeval in Deventer
Fietser ernstig gewond bij ongeval in Deventer © Rens Hulman

08.45 Overval supermarkt Oldenzaal, politie schiet op verdachte

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de overval op de Albert Heijn in Oldenzaal. Het gaat om een 44-jarige man uit Deventer. De politie laat weten dat er bij de aanhouding is geschoten, maar benadrukt dat de verdachte niet gewond is geraakt.
Eerder werd gedacht dat de politie de verdachte zou hebben neergeschoten. Op beelden die rondgaan op sociale media is te zien dat agenten een man onder schot houden. Daarbij wordt geroepen om een ambulance. De maker van de beelden suggereert dat de man op de grond door de agenten zou zijn neergeschoten.
Een 21-jarige klant is tijdens de overval gewond geraakt. Hij greep in toen de verdachte geld uit een kassa wilde halen. Daarbij is het slachtoffer in aanraking gekomen met het mes van de overvaller.

23.00 Auto raakt van de weg in Steenwijk

Op de Schansweg in Steenwijk is gisteravond een auto van de weg geraakt. De bestuurder wilde de Schansweg opdraaien maar zag daarbij een trekker over het hoofd. De auto werd door de trekker geramd en van de weg gedrukt.
De bestuurder van zowel de trekker als de auto kwamen met de schrik vrij. De auto moest worden afgesleept, de trekker kon zijn weg vervolgen.
De auto kwam tegen een paal tot stilstand
De auto kwam tegen een paal tot stilstand © BTB Fotografie

22.30 Auto's botsen in Almelo

Op de Henriëtte Roland Holstlaan in Almelo zijn gisteravond twee auto's op elkaar gebotst. De weg was hierdoor enige tijd afgesloten. Over eventuele gewonden is niets bekend.
Bij de botsing waren meerdere auto's betrokken
Bij de botsing waren meerdere auto's betrokken © Patrick Weegink/ News United

22.00 Supermarkt Oldenzaal overvallen

De Albert Heijn in Oldenzaal is vrijdagavond overvallen. Daarbij zou een klant gewond zijn geraakt. De politie heeft in de omgeving van de supermarkt een verdachte aangehouden. Volgens onbevestigde berichten zou de dader door de politie zijn neergeschoten. Later op de avond is iemand per ambulance afgevoerd. Of het om de verdachte gaat is niet bekend.
De politie wil vooralsnog niet reageren en komt later met een verklaring.
´Overval op supermarkt in Oldenzaal´, politie massaal aanwezig
´Overval op supermarkt in Oldenzaal´, politie massaal aanwezig © News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.