Nieuws

Rijksrecherche doet geen onderzoek naar schietincident Oldenzaal

De politie doet onderzoek op de plek waar de waarschuwingsschoten zijn gelost
De politie doet onderzoek op de plek waar de waarschuwingsschoten zijn gelost © News United
De Rijksrecherche zal geen onderzoek doen naar het vuurwapengebruik door de politie bij de supermarktoveral in Oldenzaal van gisteravond. Om de verdachte aan te houden is door de politie geschoten. Het is gebruikelijk dat de Rijksrecherche bij het gebruik van een dienstwapen een onderzoek instelt.
Volgens een woordvoerder van de politie heeft de Rijksrecherche besloten dat een onderzoek in dit geval niet noodzakelijk is. Er zou weliswaar gericht zijn geschoten, maar daarbij is niemand gewond geraakt. Daarmee is 'de cirkel' die nodig is om een onderzoek op te starten, niet rond, aldus de politie.
Dit houdt overigens niet in dat het politieoptreden helemaal niet onderzocht zal worden. Volgens een woordvoerder zal de Officieer van Justitie nog wel bekijken of de politie-inzet proportioneel en volgens de richtlijnen (geweldsinstructie) is geweest.

Greep in de kassa

De Albert Heijn aan de Johanna van Burenlaan in Oldenzaal werd vrijdagavond overvallen. Een onbekende man bedreigde het personeel en deed een greep in de kassa. Een 21-jarige man die het zag gebeuren greep vervolgens in. In de worsteling werd hij geraakt door het mes van de overvaller.
De dader ging er vervolgens vandoor, maar kon voor de deur van de supermarkt worden aangehouden. Daarbij zijn door de politie waarschuwingsschoten gelost. De verdachte is voor controle naar een ziekenhuis gebracht, maar kon later in de avond worden overgebracht naar het cellencomplex in Borne.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.