nieuws

Geen ballonnen met Koningsdag in Haaksbergen, evenement Hollands Glorie komt terug

Koningsdag in Haaksbergen 2014
Koningsdag in Haaksbergen 2014
Basisschoolkinderen in Haaksbergen mogen voor het eerst sinds jaren geen ballonnen oplaten met Koningsdag. De traditie mag niet meer worden uitgevoerd vanwege het milieu. De landelijke politiek riep op om geen ballonnenwedstrijden meer te houden, waarop de gemeente Haaksbergen dit van het programma schrapt.
De organisatie van de kinderactiviteiten tijdens de feestdag lag jarenlang in handen van Stichting Sterevenementen, maar Sterevenementen is na het monstertruckdrama gestopt met het organiseren van evenementen in Haaksbergen. De organisatie van het evenement Hollands Glorie neemt het verzorgen van de kinderactiviteiten op de Markt dit jaar over.

Vergunning

Het evenement Hollands Glorie werd vorig jaar voor het eerst gehouden. Dit jaar pakten organisatoren Robert Overbeek en Boy te Koppele de draad weer op en wordt het evenement uitgebreid naar twee dagen. Hoewel het tweetal de vergunning nog niet heeft gekregen, hebben ze wel de toezegging van de gemeente dat het evenement door mag gaan. "Er staan nog een paar punten open, maar het gaat door", zegt Overbeek.
Tijdens Hollands Glorie zijn er op 26 en 27 april verschillende artiesten op het podium op de Markt. Tijdens Koningsnacht zal het programma worden afgesloten met een disco-show. Wie er beide dagen op het podium zullen staan is nog niet bekend. "We hebben nog niets kunnen boeken omdat we geen zekerheid hadden of het door zou gaan", licht Overbeek toe.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.