Nieuws

Veel publiek bij Hellendoornrally en Classic Race Luttenbergring

Klassieke motoren op de legendarische Luttenbergring
Klassieke motoren op de legendarische Luttenbergring © RTV Oost
Er viel af en toe een spatje regen, soms een flinke plensbui. Maar dat weerhield het publiek niet om massaal naar de twee motorsportevenementen te komen die vandaag in de provincie gehouden werden. Zowel langs het parcours van de Hellendoornrally als de Luttenbergring was het gezellig druk.
De Hellendoornrally wist dit jaar rallytopper Stephàne Lefebvre en oud Formule 1 coureur Jos Verstappen te strikken. En daar komen veel rallyliefhebbers uit het hele land op af.
"Het is de sfeer, de uitlaatgassen en vooral het geluid van de auto's dat het zo mooi maakt", zegt een bezoeker. "Het zo leuk om steeds weer naar een andere klassementsproef te gaan en je eigen route uit te stippelen", zegt een ander.
Enthousiast publiek bij Hellendoornrally en Classic Race Luttenbergring

Luttenbergring

In het rennerskwartier van de Classic Race op de Luttenbergring was het een weerzien van bekenden onder elkaar. Het zijn de liefhebbers en hobbyisten die op de klassieke wegrace afkomen. Onder hen ook oud-motorcoureur NK Super Cup 1000 Jarco Grotenhuis. "Ik ben hier letterlijk twee minuten van het circuit geboren. Nog nooit heb ik een wedstrijd op dit circuit gereden. Dus het is supermooi dat het nu wel een keer kan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.