Camping Starnbosch Dalfsen in teken van Japan: scouts bereiden zich voor op Wereld Jamboree

Veel zullen ze vannacht niet geslapen hebben, de 250 scouts op camping Starnbosch in Dalfsen. Gisteravond begon daar het voorbereidingsweekend voor de Wereld Jamboree die deze zomer in Japan wordt gehouden.

De scouts worden dit weekend bijgepraat over belangrijke zaken die ze moeten weten over onder meer het gastland. Gebruiken en eten worden besproken en er wordt geoefend met onder meer het goed gebruiken van rugzakken. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor een feestje, zaterdagavond.

De World Jamboree in Japan is van 28 juli tot en met 8 augustus. Tussen 30.000 en 40.000 scouts uit alle delen van de wereld gaan daar naar toe. Iedereen kampeert daar op het zelfde terrein zodat de scouts van elkaars culturen kunnen leren.

De scouts die dit weekend in Dalfsen zijn mogen gratis op de camping verblijven. Voorwaarde is dat ze meehelpen met karweitjes op de camping. Zo gaan de scouts de groenvoorziening onderhouden, caravans schoonmaken, tenten opzetten, rommel opruimen en de bodem van een zwembad schoon maken met een schuurspons.

Meer over dit onderwerp:
Scouting world jamboree Dalfsen Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren