Betaald voetbal

GA Eagles pakt dankzij goudhaantje Edvardsen tweede driepunter op rij

Go Ahead Eagles heeft een belangrijke overwinning geboekt op FC Emmen. Bij een nederlaag zouden de Eagles de zevende speelronde afsluiten als hekkensluiter, maar in een regenachtig Deventer werd dankzij twee treffers van Oliver Edvardsen afgerekend met de Drentse formatie.
Trainer René Hake, in het verleden actief bij tegenstander FC Emmen, voerde ten opzichte van het gewonnen uitduel met FC Volendam twee wijzigingen door. Jamal Amofa speelde ten koste van Justin Bakker en ook Willum Willumsson maakte zijn rentree in de basis. Bij FC Emmen begon voormalig Eagle-aanvoerder Jeroen Veldmate centraal achterin.

Weinig spektakel

Het allereerste treffen in de Eredivisie tussen beide ploegen begon weinig verheffend. Pas na zeventien minuten spelen was er sprake van enige opwinding in De Adelaarshorst. Jeffrey de Lange wist toen een poging van Jari Vlak uit de hoek te halen. Bij die ene gevaarlijke poging van Vlak bleef het in het eerste halfuur, maar toen kwam ook de thuisploeg los.

Edvardsen

Waar Isac Lidberg nog alleen voor Erik Oelschlägel miste, was het een minuut later wel raak. Willumsson verlengde de bal fraai richting Oliver Edvardsen en de Noor zorgde met een fraai wippertje over Oelschlägel voor de 1-0.
Diezelfde Oelschlägel kwam weer een minuut later met de schrik vrij toen hij een schot van Edvardsen met heel veel moeite wist te keren. Aan de andere kant kon Amofa op het laatste moment nog een schot van FC Emmen-aanvaller Rui Mendes blokken. Daardoor konden de Eagles met een 1-0 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Leuke tweede helft

Waar het in de eerste helft lang duurde voor er wat te genieten viel, was het na rust gelijk enerverend. Binnen 35 seconden hadden beide ploegen kunnen scoren. Eerst moest Oelschlägel redden op een schot van Kuipers en aan de overzijde was FC Emmen dichtbij een doelpunt na een gevaarlijke voorzet van invaller Mohamed Bouchouari.
Emmen tapte na rust duidelijk uit een ander vaatje en Mark Diemers leek alleen op De Lange af te kunnen, ware het niet dat Idzes nog een goede sliding in huis had om dat te voorkomen. Ook een schot van Ole Romeny bleek niet doeltreffend.

Edvarsen doet het weer

Uit de beste aanval van de wedstrijd kwam de thuisploeg vervolgens op 2-0. Mats Deijl ging er na een combinatie met Bobby Adekanye vandoor aan de rechterkant, zette de bal voor, waarna Edvardsen goed voor zijn tegenstander kwam en fraai raak knalde. Het betekende alweer de vierde treffer van de Noor in zijn zevende wedstrijd voor de Eagles. Alle vier de treffers werden gemaakt in De Adelaarshorst.

Derde treffer blijft uit

Twintig minuten voor tijd begon het grote wisselen bij beide ploegen. Bij de Eagles maakten Martijn Berden en Sylla Sow hun opwachting en beide waren direct bij gevaarlijke aanvallen betrokken. Berden bediende Amofa, maar de verdediger schoot voorlangs. Sow probeerde het zelf tevergeefs van afstand. Ook bij de bezoekers waren twee invallers gevaarlijk. Julius Dirksen gaf goed voor op Fernando Pacheco, die De Lange op zijn weg vond.
Vlak voor tijd leek Go Ahead Eagles het duel definitief te beslissen. Sylla Sow schoot de bal keurig in de hoek, maar na inmenging van de VAR werd zijn treffer geannuleerd. Desondanks kwam de ploeg van René Hake niet meer in de problemen en dus maakte het een mooie sprong op de ranglijst in de Eredivisie.

Go Ahead Eagles - FC Emmen 2-0

1-0 Edvardsen (31)
2-0 Edvardsen (57)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Linthorst. Amofa; Veendorp, Bernadou
Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Idzes, Amofa, Kuipers; Willumsson (Berden/70), Linthorst, Rommens, Edvardsen (Tekie/78); Adekanye (Sow/70), Lidberg
FC Emmen: Oelschlägel; Veendorp (Bouchouari/46), Araujo, Veldmate, Burnet (Assehnoun/70); Bernadou (Heylen.86), Vlak (Dirksen/70), Mendes, Diemers; Romeny, Zivkovic (Pacheco/70)