Betaald voetbal

Edvardsen trakteert De Adelaarhorst op eerste thuiszege en flikflak: "Een beetje circus"

Met een flikflak vierde Edvardsen zijn doelpunten voor Go Ahead
Met een flikflak vierde Edvardsen zijn doelpunten voor Go Ahead © ANP Foto
Na een moeizaam begin van het seizoen heeft Go Ahead Eagles inmiddels de smaak te pakken in de Eredivisie. In Volendam werd vorige week de eerste zege in de wacht gesleept en vandaag moest FC Emmen er in De Adelaarshorst ook aan geloven (2-0). Grote man aan Deventer zijde werd Oliver Edvardsen.
De Noor schonk Go Ahead met twee treffers de eerste thuisoverwinning van het seizoen. "Het was een geweldige dag in het stadion. Ik heb ervan genoten en ik ben blij met de overwinning", beschreef Edvardsen na afloop zijn gevoel. "Dat ik ook nog twee doelpunten maak is een mooie bonus."

Herstel na matig begin

Edvardsen vond dat Go Ahead zich goed herpakte na een matige start van de wedstrijd. "We begonnen niet goed, maar toen we iets hoger druk gingen zetten gingen zij fouten maken. Daar kregen we energie van en toen maakten we de 1-0. En daarna bleven we op dezelfde voet doorgaan."
Goudhaantje Edvardsen na driepunter GA Eagles: "Een geweldige middag""

Flikflak

En welk van zijn twee doelpunten het mooist was? "Ik denk de tweede, die was het moeilijkst. Ik moest de bal nemen in de lucht en dan moet je hem op een bepaalde manier raken." Edvardsen vierde beide treffers met een kundig uitgevoerde flikflak. "Een beetje circus, leuk toch? Ik heb in mijn jeugdjaren aan turnen gedaan, dus ik weet hoe dat moet. Ik wil de fans trakteren op een leuke viering van een doelpunt."

Man van de wedstrijd

"Het is een geweldig gevoel om 'man of the match' te zijn. En vooral dat we gewonnen hebben", vervolgt de aanvaller die al vier keer het net vond in zeven wedstrijden. "Hopelijk worden dat er meer de komende tijd. Ik heb geen specifiek getal in mijn hoofd, maar het begin is goed."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.