Nieuws

Grote namen en jong talent op eerste pianofestival Ootmarsum en omstreken

Pianofestival in Oostmarsum
Pianofestival in Oostmarsum © RTV Oost
Klassieke pianomuziek dichter bij de mensen en ook bij kinderen brengen. Dat is het doel van het eerste pianofestival dat van 10 tot en met 25 september op een aantal bijzondere locaties in Ootmarsum, Denekamp en Weerselo wordt gehouden. De concerten worden gegeven door gerenommeerde pianisten en talentvolle jongeren.
Het festival bestaat uit pianoconcerten, een pianomarathon van leerlingen van diverse muziekscholen uit de omgeving en fietsconcerten waarbij men met een speciaal uitgestippelde route van het ene naar het andere concert fietst. Afgelopen zondag werden er een aantal concerten in de Simon en Judaskerk in Ootmarsum gehouden.

Passie delen

De in Ootmarsum wonende pianiste en muziekdocent Mariete Peerik is de drijvende kracht achter het eerste pianofestival. "Pianospel is mijn passie en ik heb heel veel respect voor pianisten, componsiten en de muziek", vertelt Mariete Peerik. "Ik wil dat graag delen met het publiek en ik vind het belangrijk dat we alle leeftijden bereiken."
Het bereiken van alle leeftijden is gelukt. Zo werd er gespeeld door grootheden uit het buitenland, zoals de Italiaanse pianist Andrea Turini en studenten van het conservatorium uit Amsterdam. Ook werd er opgetreden door jong talent uit de omgeving, zoals de tweelingbroers Jos en Chris Kuiper van veertien jaar uit Hardenberg. "Heel erg leuk om hier te spelen", vertelt Jos Kuiper. "Omdat ik denk dat er steeds minder muziek en piano wordt gespeeld is het belangrijk dat dit wordt georganiseerd, zodat pianospelen weer een beetje bekend wordt."
Pianofestival in Oostmarsum en omstreken
Ook de 10-jarige Eva Ikink uit Ootmarsum is blij dat ze mag optreden. "Het is spannend maar ook leuk, omdat het hier als thuis voelt omdat ik al vaak in deze kerk ben geweest", vertelt Eva. "Ik vind het leuk dat dit wordt georganiseerd, want ik heb nog nooit aan een pianofestival meegedaan. Ik hoop dat andere kinderen het leuk vinden en ook op pianoles gaan."

Positieve reacties

De reacties van bezoekers zijn positief en dat is voor initiatiefnemer Marieke Peerik goed nieuws. "Er betstaat al een pianofestival in Limburg, Groningen en Naarden, maar er was nog geen pianofestival in het oosten van het land. We hopen dat het nu ook hier een jaarlijks evenement wordt, daar gaan we voor."
Het pianofestival in Ootmarsum en omstreken duurt nog tot en met 25 september. Het programma is te vinden op www.concertart.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.