nieuws

Burgemeester Losser 'geeft de moed niet op' nu tolplannen Duitsland zijn aangenomen

"Het was te verwachten, maar leuk is het niet. Maar we geven de moed niet op!" Dat zegt burgemeester Sijbom van Losser op het nieuws dat de Duitse Bondsdag de tolplannen heeft toegekend. Sijbom heeft zich samen met onder meer burgemeesters in het grensgebied altijd verzet tegen de plannen tol te heffen op de Duitse wegen.
"We hebben de afgelopen jaren wel veel bereikt met het protest", zegt Sijbom. "Het heffen van tol op alle Duitse wegen is teruggebracht naar tol heffen op snelwegen en autowegen. Maar het is nog niet genoeg." Sijbom hoopt dat de Europese Commissie, die zich nog over de tolheffing moet buigen, het hele verhaal alsnog afschiet. "Of dat er een tolvrije zone van 30 kilometer komt in het grensgebied."
De gevolgen van de tolheffing zullen in het hele grensgebied, in Nederland en Duitsland, te voelen zijn aldus Sijbom. "Er zullen minder mensen in het grensgebied op vakantie gaan. De economieën in beide landen zullen dat merken. En ook de werkgelegenheid zal het merken."
Sijbom en zijn collega's gaan zich de komende tijd beraden op actie, om er voor te zorgen dat de plannen alsnog van tafel gaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.