Nieuws

Man (37) uit De Lutte verdacht van toedienen drugs aan kinderen en mishandelen vrouw

De rechtbank in Almelo
De rechtbank in Almelo © RTV Oost
Een 37-jarige man uit De Lutte wordt er van verdacht dat hij zijn vrouw stelselmatig heeft mishandeld en bedreigd. Ook zou hij zijn kinderen hebben mishandeld en harddrugs hebben toegediend. Verder zou hij zijn vrouw onder dreiging van een vuurwapen de voogdij over haar kinderen laten hebben afstaan.
Hoewel de man zegt niks met de verdenking te maken te hebben, zitten er in het strafdossier video's van kinderen die zwaar onder invloed zijn van cocaïne. In die video zou de dochter vragen of ze ‘nog iets kan krijgen’. Volgens de rechtbank zou het om drugs gaan en zitten er "belastende elementen in het dossier”.
Bovendien denkt justitie dat de man vanuit de gevangenis invloed probeert uit te oefenen op zijn kinderen. Recentelijk zijn er zeventig pagina’s met getapte gesprekken aan het strafdossier toegevoegd.

Sleept aan de haren mee

De 37-jarige heeft zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig gemaakt aan stelselmatige mishandeling van zijn inmiddels ex-vrouw. Ook bedreigde hij haar meermaals met een vuurwapen, stompte en schopte hij haar en bovendien sleepte hij haar aan haar haren mee.
Zijn kinderen zouden stelselmatig door hem gekleineerd zijn. Volgens justitie werden ze fysiek en psychisch mishandeld. Ook zou hij de kinderen met een vuurwapen bedreigd hebben en zou de man zijn kinderen drugs toegediend hebben.

'Meneer is onberekenbaar en agressief'

Hoewel de man vandaag vroeg of hij zijn strafzaak in vrijheid af mocht wachten, blijft hij voorlopig in de Zwolse gevangenis vastzitten. "Meneer is onberekenbaar en agressief, ik acht het recidiverisico heel groot," zei de officier van justitie.
Ook de rechtbank vindt dat de man nog vast moet blijven zitten. "Wij vinden dat er op dit moment meer dan genoeg ernstige bezwaren tegen u zijn. De verdenkingen tegen u zijn erg groot. De kans op herhaling bestaat," sprak de voorzitter van de rechtbank.
De verwachting is dat het einddossier vier weken klaar is. Ook de rapportages rondom de psyche van de man laten nog even op zich wachten. Binnen drie maanden wordt bekend hoe de zaak verder gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.