Nieuws

Twaalf jongeren in beeld voor mishandeling boa op station Borne

© RTV Oost / Kevin Drieze
Een medewerker van Blauwnet is zaterdagavond mishandeld door een groep jongeren op het station in Borne. Dat bevestigt een woordvoerder van Keolis, waar Blauwnet onder valt. "Dit heeft enorme impact op hem en ook zijn direct medewerkers." De man heeft aangifte gedaan, de politie heeft inmiddels twaalf jongeren in beeld als verdachten.
De mishandeling vond plaats nadat de medewerker wilde controleren op vervoersbewijzen. Op het station in Borne ging het mis. "Daarbij is hij aangevallen door een groepje", zegt de woordvoerder. Hij kan niet zeggen hoe het nu met de betrokken boa gaat. Bij Keolis vinden ze het belangrijk dat medewerkers een veilige werkplek hebben. "Dit is onacceptabel."
Beelden van het incident gaan rond op social media. De politie heeft inmiddels ook beelden van de bodycam en beelden uit de trein bekeken. Daarop is een groep van zes jongens en zes meiden te zien. "Een meisje kon geen geldig vervoersbewijs laten zien, waarna ze de trein wilde verlaten zonder te luisteren naar de boa", vertelt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff.
De politie roept de twaalf op om zich te melden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.