Overige sporten

Drie Overijsselse debutanten naar WK volleybal

Fleur Savelkoel
Fleur Savelkoel © ANP/AGIF
In de selectie voor het WK volleybal zitten drie speelsters uit Overijssel, die nog niet eerder op een mondiale eindstrijd in actie kwamen. Het gaat om Fleur Savelkoel (Deventer), Eline Timmerman (Rijssen) en Florien Reesink (Borne). Dat heeft bondscoach Avital Selinger vandaag bekendgemaakt.
Ook Juliët Lohuis uit Oldenzaal is opgenomen in de veertienkoppige selectie, maar zij speelde al eerder op een WK. Oranje begint het toernooi, dat in Nederland en Polen plaatsvindt, vrijdag met een wedstrijd tegen Kenia in de GelreDome in Arnhem.
De volledige selectie bestaat uit de spelverdelers Britt Bongaerts en Laura Dijkema, de diagonalen Celeste Plak en Elles Dambrink, de passer/lopers Anne Buijs, Nika Daalderop, Fleur Savelkoel, Marrit Jasper en Jolien Knollema, de middenaanvallers Juliët Lohuis, Eline Timmerman en Tessa Polder en de libero's Myrthe Schoot en Florien Reesink.

Vierde

Oranje nam afgelopen zomer deel aan de Nations League. De ploeg van Selinger boekte vier overwinningen tegen acht nederlagen en sloot het toernooi begin juli af als elfde. Op de wereldranglijst staat de ploeg tiende. Vier jaar geleden eindigde Nederland op het WK in Japan als vierde. Van die ploeg is onder anderen de Almelose Maret Grothues afgehaakt.
Het afgelopen weekeinde oefende Nederland achter gesloten deuren twee keer tegen de Dominicaanse Republiek, een land dat één plaats hoger staat op de wereldranglijst. Oranje won beide duels.
Op het WK treft Nederland in de groepsfase verder Kameroen, Puerto Rico, België en Italië. De beste vier landen per groep plaatsen zich voor de tweede ronde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.