nieuws

ChristenUnie: laat bedrijven van buiten toe op bedrijventerrein De Elsmoat in Enter

De Elsmoat
De Elsmoat
Bedrijven van buiten Wierden en Rijssen-Holten moeten zich ook op bedrijventerrein De Elsmoat in Enter kunnen vestigen. Wierden kan die werkgelegenheid wel gebruiken. Dat stelt de ChristenUnie in die gemeente.
Behalve de voorwaarde van de gemeenten Wierden en Rijssen-Holten dat alleen lokale bedrijven welkom zijn, zijn er geen regels die dat verhinderen.

Nauwelijks belangstelling

Beide gemeenten hebben zes jaar geleden in andere economische tijden bepaald dat zich op het bedrijventerrein alleen bedrijven uit die twee gemeenten mogen vestigen. Anders zou het bedrijventerrein al snel te klein zijn. Nu blijkt er echter nauwelijks belangstelling voor.
Eerdere verzoeken om bedrijven van buitenaf toe te staan, werden afgewezen omdat de provincie dat niet zou toestaan. Uit gesprekken met de gedeputeerde maakt de ChristenUnie nu op dat op een deel van het bedrijventerrein bedrijven van buitenaf zijn toegestaan als die voorzien in een lokale behoefte.

Hoe vlot te trekken?

De ChristenUnie Wierden-Enter wil van burgemeester en wethouders weten hoe het college denkt over die openstelling of op welke andere manier ze ervoor gaat zorgen dat de bedrijvigheid op De Elsmoat aantrekt. Het college heeft enkele weken de tijd om daarop te reageren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.