Nieuws

Derde aanhouding in onderzoek naar 'klauwhameroverval' op supermarkt in Dedemsvaart

Derde aanhouding in onderzoek naar overval op supermarkt in Dedemsvaart.
Derde aanhouding in onderzoek naar overval op supermarkt in Dedemsvaart. © Perbureau Meter
Voor de overval op een supermarkt in Dedemsvaart is vanmorgen een derde persoon aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Den Bosch, meldt de politie. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op 10 december vorig jaar.
In mei van dit jaar werden al twee verdachten aangehouden. Een 21-jarige man uit Dedemsvaart en een 17-jarige jongen uit Balkbrug. Deze mannen zitten niet meer vast, maar zijn nog wel verdachte in de zaak.
Op vrijdag 10 december 2021 werd een supermarkt aan de Langewijk in Dedemsvaart overvallen. Die vrijdagavond kwam tegen sluitingstijd een gemaskerde man de supermarkt binnenlopen. Hij ging naar het kantoortje waar op dat moment net de dagomzet werd geteld. De overvaller bedreigde het personeel met een klauwhamer en vertrok met een deel van de dagomzet.
In de opsporingsprogramma's Onder de Loep en Opsporing Verzocht werd in januari aandacht besteed aan de overval. De politie kreeg meerdere tips binnen waardoor het team dat de zaak onderzocht verder kon. De informatie uit de tips heeft mede geleid tot deze aanhouding.
De politie meldt dat het onderzoek naar de overval, ondanks meerdere aanhoudingen, nog niet is afgerond. Mensen die informatie hebben over de zaak kunnen zich nog steeds melden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.