nieuws

Burgemeester Welten van Borne krijgt spoedcursus dirigeren

Burgemeester Welten van Borne krijgt morgenavond een spoedcursus dirigeren. Welten, die wel een passief muziekliefhebber is maar zelf geen instrument bespeelt, moet worden klaargestoomd als maestro van de Bornse Harmonie.
Als het Welten lukt om zijn cursus 'allegro' af te ronden dirigeert hij op Koningsdag 27 april op het Dorsetplein in Borne de harmonie met het muziekstuk Sweet Caroline. Welten gaf zich spontaan op als orkestleider, maar moest aan de vaste dirigent Marcel Bergboer van de Bornse Harmonie erkennen dat het moeilijker is dan gedacht. Vandaar de cursus.

Mooie symboliek voor Bornse gemeenschap

Welten noemt het dirigeren van de Bornse Harmonie een mooie symboliek voor de gemeenschap: "Een dirigent zorgt voor harmonie, samenwerking en saamhorigheid. Niemand binnen het orkest zit er omdat hij of zij moet. Zij delen een passie: muziek maken. En daarmee geven zij de Bornse gemeenschap iets moois."
Op Koningsdag wordt op het Dorsetplein in Borne het middagconcert 'Oranje in Vrijheid' gehouden. De Bornse Harmonie en Blind Noise verzorgen met 130 muzikanten de optredens met afwisselend klassieke stukken en moderne muziek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.