nieuws

Gevaarlijk weer door windstoten, takken en bomen op de weg in Overijssel

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd voor gevaarlijk weer. Het gaat om zware windstoten die in Overijssel eerst nog vooraf gegaan kunnen worden door onweer.
Vooralsnog blijven meldingen van schade door de windstoten uit. Wel zijn er uit onder meer Deventer, Colmschate, Denekamp en Almelo meldingen van takken op de weg.
Bomen in park om
In het Blokkenpark in Nijverdal zijn meerdere bomen omgewaaid. Aan de Portlandweg kwam een boom over de weg te liggen. De boom in het park was de afgelopen week herplant en had zich nog niet goed kunnen wortelen. De gemeente probeert de boom nu te behouden en wil morgen proberen hem opnieuw te planten.
Ook in De Lutte is een boom over de weg gevallen. Dat gebeurde op de Hanhofweg. De brandweer heeft de berk opgeruimd. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan.

Boom dreigt op huis te vallen

In Almelo waaide een boom om aan de Bornerbroeksestraat. De naaldboom stond in een achtertuin en dreigde op een schuurtje te vallen. Door stuurmanskunst van de chauffeur en demontage van een hekje kon de hoogwerker van de brandweer achter het huis komen. De boom is in stukken gezaagd, waardoor het gevaar weer was geweken.
Mensen die de weg op gaan moeten rekening houden met zware windstoten. In sommige gevallen zelfs tot 90 kilometer per uur. De windstoten nemen de komende uren af, maar kunnen in de nacht weer in hevigheid toenemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.