Nieuws

Zwollenaar (27) bedreigt agent: “Ik schiet je dood”

Zwollenaar bedreigt agent: "Ik schiet je dood"
Zwollenaar bedreigt agent: "Ik schiet je dood" © RTV Oost
Een 27-jarige Zwollenaar is woensdag veroordeeld voor het bedreigen van een agent. De man werd 5 juni in het centrum van Zwolle aangehouden, omdat hij zich vervelend gedroeg in een uitgaansgelegenheid. Bij zijn aanhouding verzette hij zich, schold hij agenten uit voor racist en bedreigde hij een van hen: “Ik schiet je dood”.
“Deze verdachte heeft de daden gepleegd tegen iemand met een publieke taak. Dat weeg ik zwaar mee,” stelde de officier van justitie. Ze vroeg de rechter om een taakstraf van vijftig uur op te leggen.
De verdachte kwam niet opdagen bij de rechtbank, de agent in kwestie wel. “Ik vind het jammer dat hij er niet is.”

Duwen

De 27-jarige Zwollenaar gedroeg zich aan het begin van deze zomer vervelend bij een uitgaansgelegenheid. Toen de politie kwam, werd er eerst een gesprek met de man gevoerd. Op camerabeelden is te zien dat de verdachte tijdens dat gesprek agenten begint te duwen, een wilde armbeweging maakt en vervolgens nogmaals duwt.
Als de politie hem wil aanhouden, begint hij zich te verzetten. Hij scheldt de agenten uit voor ‘racist’ en bedreigt een van hen: “Ik schiet je dood.”

Werkstraf en schadevergoeding

Tijdens een verhoor bij de politie bekende de man dat hij zich had verzet, maar bestempelde hij de bedreiging als “onzin”. Hij verklaarde dronken te zijn.
Volgens de politierechter is ook de bedreiging bewezen. Ze volgt de eis van de officier van justitie en legt hem vijftig uur werkstraf op. Als de 27-jarige die niet uitvoert, moet hij 25 dagen de cel in. Ook moet de Zwollenaar de agent een schadevergoeding van 300 euro betalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.