Nieuws

Gramsbergen aan de slag met langste gedicht: 'Kan alle kanten op schieten'

Gramsbergen schrijft langste gedicht
Gramsbergen schrijft langste gedicht © Creative Commons
Het moet het langste gedicht van Gramsbergen worden en hele dorp mag meehelpen. Het is onderdeel van de kunstmanifestatie, Van Piep tot Knar, die aankomend weekend gaat plaatsvinden.
Voor de manifestatie wordt er samengewerkt met bewoners van zorgcentrum Het Welgelegen en leerlingen van de basisscholen. Dichter Bert Sloots is een van de bedenkers van het dichtproject. "Voor gedichten en poëzie loopt niet iedereen vanzelf warm", zegt Sloots. Zo ontstond het idee voor een groot samenwerkingsproject. Mensen kunnen hun bijdrage leveren in de Boomhofkerk aan de Kerkstraat.

Prestatiegericht

"We hebben zelf al een begin gemaakt. Het is prestatiegericht, want het moet ook echt lang gaan worden", aldus Sloots. De dichter denk dat de Gramsbergers zeker in staat zijn om vele fraaie dichtregels te creëren.

Record?

De dichtregels hoeven niet per se verband met elkaar te hebben, wel zou Sloots het mooi vinden als Gramsbergen erin terugkomt. "Het leuke van zo’n lang gedicht is juist dat het alle kanten op kan schieten." Of het een record moet gaan worden, is nog de vraag. "Ik weet niet precies wat het langste gedicht ter wereld is", zegt de dichter.

Staalkaart

Daarnaast zal er in de kerk een ‘staalkaart’ van de Nederlandse dichtkunst gepresenteerd worden. Van Jules Deelder tot Toon Hermans. De bedoeling is dat de gedichten moet prikkelen, zodat er straks een lang gedicht van de Gramsbergers gaat ontstaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.