Cultuur

Schrijven voor gedetineerden, standsverschillen en singer-songwriters talent

Christine van Otten uit Deventer schrijft niet alleen romans, zij is ook schrijfcoach voor gedetineerden. Op basis van haar gesprekken in de gevangenis schreef ze de roman "Een van ons", die binnenkort als theaterstuk wordt opgevoerd. Op het SPUNCK Podium geeft ze een toelichting.

Boeren versus knechten

Luc Mats uit Zwolle won dit jaar de Kunstbende in categorie muziek. De vijftienjarige talentvolle singer-songwriter mocht onlangs op het podium staan met een van zijn muzikale helden, JP Cooper. In SPUNCK Podium laat hij horen wat hij kan.
De nieuwe theatervoorstelling "Steen voor steen" gaat over de standsverschillen tussen boeren en knechten, zand en veen, rijk en arm, van vier generaties geleden tot nu in de omgeving van Vroomshoop en Vriezenveen. Een grote theaterproductie met medewerking van een mannenkoor, solisten en met verteller Thea Kroese, die in SPUNCK e.e.a. komt vertellen. Ook kunnen we genieten van een lied uit de voorstelling.
Steen voor Steen: kwartet Lux Laudé, verteller Thea Kroese en muzikaal leider Gezinus Veltman
Steen voor Steen: kwartet Lux Laudé, verteller Thea Kroese en muzikaal leider Gezinus Veltman © Maxime Gokoelsing

Koffersong

Erik Neimeijer brengt een nieuwe Koffersong ten gehore, dit keer geïnspireerd door zanger en muzikant Dan Auenbach. Hij wordt ondersteund door violiste Britte Broekhuijsen.
Judith en Luuk geven muzikale tips van de poppodia in Overijssel.
De uitzending van SPUNCK Podium zie je hier:
Spunck Podium: Schrijven voor gedetineerden, standverschillen en singersongwriters talent

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.