Nieuws

V.V. Willemsoord smeekt om degradatie: "Dit is niet leuk meer"

Het team presteert slecht nu veertien spelers zijn vertrokken
Het team presteert slecht nu veertien spelers zijn vertrokken © Marcel Kuiper
Het eerste van V.V. Willemsoord wil per direct degraderen. Het team wordt tijdens de voorbereiding keer op keer genadeloos in de pan gehakt. De balans na 6 wedstrijden: 3 doelpunten voor, 35 tegen. Clubman Marcel Kuiper kan het niet aanzien. "Het woord 'afhaken' komt in ons woordenboek niet voor, maar bij generaties onder de 30 wel."
V.V. Willemsoord is een trotse club. "We hebben successen geboekt de afgelopen tien jaar", zegt Kuiper. Maar de laatste jaren begon het fundament te kraken, om rond corona volledig in te storten. Kuiper zag het aankomen, maar op de ramp die zich nu voltrekt was hij niet voorbereid.

Leegloop

De vormcrisis begon vorig jaar al, toen het eerste elftal degradeerde van de derde naar de vierde klasse. Balans na dat seizoen: 20 doelpunten voor, 101 tegen. Kuiper wist dat het erger ging worden, want 7 spelers hadden een vertrek aangekondigd.
De transfersoap was prima te volgen op Twitter. Het account van V.V. Willemsoord deelt fanatiek 'hoe diep het in de stront zit' door een lijst met namen van vertrekkende spelers te delen. Op 11 juni staan er 9 namen op, 'en de teller loopt nog.'

Bodemloze gifbeker

Het wordt met de dag erger. Op Twitter spreekt de club van een 'gifbeker met een dubbele bodem', gevolgd door een transferupdate. Weer twee spelers vertrekken 'tegen hun woord in'. Tussenstand: 14 spelers weg.
Tekst gaat verder onder de tweet
Het valt Kuiper zwaar. "We moesten jeugd laten overkomen om de gaten te dichten, maar die kunnen het nog niet aan. Het zijn prima kerels, maar sommige spelers haken dan af. Het woord 'afhaken' komt in ons woordenboek niet voor, maar bij generaties onder de 30 wel."
Het houtje-touwtje team speelt waardeloos: 0-4, 0-4, 0-11, 0-3, 3-4, 0-9. Allemaal verloren. Het wordt pas echt pijnlijk als je beseft dat ze vorig jaar zelfs een niveau hóger speelden.
Je begint je af te vragen of er überhaupt een bodem in de gifbeker zit. Kuiper vreest een nieuwe leegloop, en wat blijft er dan nog over van de club? "Willemsoord heeft 900 inwoners, er is weinig nieuwe aanwas."
Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie © Getty Images / jpbcpa
Hij dringt daarom aan bij de KNVB om het team een niveau lager te zetten. Per direct. "We willen niet een jaar wachten op degradatie, dan krijgen we weer een ellendig seizoen waarin we dik verliezen met vele blessures. We willen naar het vijfde niveau, dat is veel gezonder."
Toch is het niet alleen maar slecht op de club. "In de kantine is het gezellig en we hebben leuke jeugdteams", zegt Kuiper. Hij is druk aan het mailen naar de KNVB om zijn gewenste degradatie te krijgen, om vervolgens weer de blik omhoog te richten. "Wij willen niet verliezen, het is een kwestie van trots."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.