Overig

THUIS MET BOUDEWIJN & TYPHOON | 1. Op bezoek bij Toneelgroep Oostpool

Boudewijn Koops en Typhoon, onderzoeken wat diversiteit en inclusie te maken heeft met je thuis voelen op je werk, bij je vrienden, op school of op de sportclub.
Boudewijn Koops en Typhoon, onderzoeken wat diversiteit en inclusie te maken heeft met je thuis voelen op je werk, bij je vrienden, op school of op de sportclub. © Erik Franssen
Wat is culturele diversiteit? Hoe werk je aan een inclusieve samenleving? Wat betekent ‘thuis’? Regisseur/artistiek directeur Boudewijn Koops en rapper/zanger Typhoon gaan de komende maanden in een reeks van vier TV-afleveringen op zoek naar antwoorden. Beide zijn ervan overtuigd, dat kunst en cultuur een gesprek in gang zet. Met een nieuwsgierige, onderzoekende en open blik én de nodige portie lef reizen ze samen het land door. Ze halen verhalen op uit de regio, delen persoonlijke ervaringen met elkaar en gaan op bezoek bij een persoon of een gezelschap voor wie de thema’s diversiteit en inclusie een ‘way of life’ zijn. Wat drijft hen? En wat kunnen we van hen leren?
In de eerste aflevering bezoekt het duo Oostpool, dé toneelgroep van Oost-Nederland. Met een groot team, dat bestaat uit een mix van mensen met uiteenlopende achtergronden, verzorgt de toneelgroep zo’n 500 voorstellingen per jaar, die voornamelijk in Oost-Nederland plaatsvinden. Boudewijn en Typhoon krijgen een kijkje achter de schermen van Shakespeare’s Midzomernachtsdroom, de nieuwste Oostpoolvoorstelling, en bespreken o.a. met regisseur Daria Bukviç haar werkwijze en het thema inclusiviteit. Midzomernachtsdroom is een samenwerking tussen Oostpool, Introdans en Phion, orkest van Gelderland & Overijssel.
In THUIS met Boudewijn en Typhoon gaan we op bezoek bij toneelgroep Oostpool

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.