Nieuws

Meer én langere treinen op traject Zwolle-Amersfoort door stroomstoring Flevoland

Station Zwolle
Station Zwolle © RTV Oost
De NS gaat meer treinen inzetten tussen Zwolle en Amersfoort vanaf 10 oktober. En dat is nodig, want door een langdurige stroomstoring tussen Lelystad en Dronten is het extra druk op dit traject.
Overvolle treinen en langere reistijden: door een stroomstoring rijden er geen treinen tussen Lelystad en Dronten, en veel reizigers maken gebruik van de omreisroute via Zwolle-Amersfoort. De drukte en volle treinen zijn erg vervelend, en daarom trok reizigersvereniging Rover (Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer) aan de bel bij NS.
Dat heeft zijn vruchten afgeworpen: vanaf 10 oktober rijden er vier in plaats van twee intercity's per uur tussen Zwolle en Amersfoort. ''Wij zijn erg blij met de extra inzet!", zo laat Rover weten. Minder blij zijn ze met de inzet van bussen tussen Lelystad en Dronten. ''Dit zijn er te weinig.''

Langere reistijd

Door de stroomstoring bij Swifterbant, een dorpje bij Dronten, op 2 september is er grote schade aan het spoor. Tot 15 december rijden en daarom geen treinen tussen de twee steden. Ondanks de inzet van extra intercity's moeten reizigers nog steeds rekening houden met een langere reistijd en drukkere treinen dan normaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.