Betaald voetbal

Heracles gaat met Ouahim als spits op jacht naar koppositie

Anas Ouahim
Anas Ouahim © Orange Pictures
Heracles Almelo moet het morgenavond in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport stellen zonder Samuel Armenteros. De Zweedse spits heeft deze week een lichte blessure opgelopen.
Ook de tweede spits Rigino Cicilia ontbrak donderdag op het trainingsveld. Het lijkt er nu op dat middenvelder Anas Ouahim in de punt van de aanval gaat starten.
Afgaande op de laatste training kunnen Thomas Bruns, Marko Vejinovic en Marco Rente zich verheugen op een terugkeer in de basis. Voor Rente wordt het zijn eerste basisplaats van het seizoen. De centrumverdediger stond vorige maand op het punt om te vertrekken naar het Engelse Coventry City, maar daar kwam hij niet in aanmerking voor een werkvergunning. De transfer werd daarop afgeblazen.

Polley opnieuw in gips

Robin Polley is langer uit de roulatie dan verwacht. De vleugelverdediger maakte onlangs zijn rentree op het trainingsveld na een blessure aan zijn voet. Toen bleek echter dat het breukje nog niet was hersteld, dus de voet van Polley moet nu opnieuw in het gips.
Tekst gaat verder onder video
Heracles-trainer John Lammers kent het belang van de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport: "Als je de koppositie kunt pakken, moet je het niet laten."
Met de wijzigingen in de basiself hoopt trainer John Lammers de verdedigende organisatie wat te verbeteren, want daar was hij in de uitwedstrijd tegen Telstar niet helemaal tevreden over. "Vorige week hebben we met 3-0 gewonnen, maar ik vind toch dat we veel weggeven. Dat kan beter en dat moet beter."

Koppositie

Desondanks kan Heracles morgenavond weer de koploper in de Keuken Kampioen Divisie worden, want het heeft maar drie punten achterstand op de huidige lijstaanvoerder PEC Zwolle, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. "Daar praten mensen over", beseft Lammers. "Ik sta zelf liever aan het eind van de competitie bovenaan, want dan worden de prijzen verdeeld. Maar als je de koppositie kunt pakken, dan moet je het niet laten."
Heracles - Helmond Sport begint morgenavond pas om 21.00 uur vanwege een wedstrijd van Jong Oranje eerder op de avond. Het duel op Erve Asito is live te volgen op Radio Oost.
Anas Ouahim voelt zich thuis bij Heracles: "De club geeft me vertrouwen en gelooft in mijn kwaliteiten"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.