Betaald voetbal

GA Eagles toont veerkracht in oefenduel met Borussia Dortmund U23, FC Twente verliest van Emmen

GA Eagles verslaat beloften van Borussia Dortmund
GA Eagles verslaat beloften van Borussia Dortmund © Orange Pictures
De Eredivisie ligt komend weekend stil door de interlandbreak, voor clubs als Go Ahead Eagles en FC Twente het ideale moment om nog wat accenten te leggen in oefenwedstrijden en wisselspelers aan het werk te zien. Beide Overijsselse clubs kwamen donderdagmiddag in actie, met wisselend succes.
Zo wist Go Ahead Eagles een overwinning te boeken. Tegen de beloften van Borussia Dortmund kwamen de manschappen van René Hake knap terug van een vroege 2-0 achterstand. Lion Semic bracht de Duitsers met een 'doppelpack' al vroeg op een comfortabele voorsprong, maar Go Ahead deed voor rust nog wat terug via Gerrit Nauber.

Drie treffers na rust

Na rust bracht Martijn Berden de stand in evenwicht na een vlotlopende aanval. Dankzij doelpunten van Bobby Adekanye en Isac Lidberg werd de zege in het laatste kwart van de wedstrijd over de streep getrokken.

Nederlaag FC Twente

Op het Trainingscentrum in Hengelo ging die andere Overijsselse eredivisionist, FC Twente, onderuit. FC Emmen versloeg de ploeg van Ron Jans, die voornamelijk met reservespelers aantrad, met 1-0. Na een uur spelen maakte de Julius Dirksen de enige treffer van de middag.
Opstelling FC Twente: El Maach (36’ Karssies), Everink, Bruns, Pleguezuelo (68’ Haakmat), Salah-Eddine, Staring, Vlap (68’ Van Leeuwen), Rots (48’ Yegoian), Van Leeuwen (46’ Sybrandy), Ugalde (81’ Driezen), Cleonise.
Samenvatting oefenwedstrijd FC Twente - FC Emmen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.