Nieuws

Dit vinden Overijsselaars van een gedwongen komst van een azc

Hotel 't Elshuys in Albergen
Hotel 't Elshuys in Albergen © ANP
44,6 procent van de inwoners van Overijssel heeft geen bezwaar tegen de eventuele gedwongen komst van een asielzoekerscentrum (azc) in hun gemeente. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van ANP en LocalFocus. Verder blijkt dat 42,7 procent wél bezwaar heeft tegen de eventuele komt van een azc en 12,8 procent heeft geen mening.
Op de vraag 'Hoe zou u het vinden als het kabinet een locatie aanwijst in uw gemeente waar een azc moet komen?' antwoordt bijna 45 procent van de Overijsselaars dus positief en dat is opvallend, aangezien de enquête is afgenomen ná de protesten tegen de komst van een acz in Albergen.
Op dit moment is er een landelijk tekort aan opvanglocaties voor asielzoekers. Gemeenten zijn momenteel verantwoordelijk voor het creëren van huisvesting van statushouders. Mede doordat het niet lukt statushouders te huisvesten, loopt de asielketen in Nederland vast. Statushouders die in Nederland mogen blijven, kunnen geen woonruimte krijgen en blijven daardoor noodgedwongen in een asielzoekerscentrum wonen. Daardoor is er te weinig plek voor nieuwe asielzoekers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.