nieuws

Man uit Zwolle veroordeeld tot 4 jaar cel voor woningoverval en diefstal pinpas

Rechtbank doet uitspraak
Rechtbank doet uitspraak
Een 21-jarige man man uit Zwolle is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor een overval op een woning in de Jan Buschstraat in Zwolle en het stelen van een pinpas.
Bij de overval op 15 oktober vorig jaar werd de bewoner van het huis door gemaskerde en bewapende mannen overmeesterd. De mannen dreigden hem onder andere in de knie te schieten als hij niet zou vertellen waar zijn kluis was. De bewoner had helemaal geen kluis en de overvallers vertrokken uiteindelijk met een portemonnee, een geldkistje en een spelcomputer.
Omdat een getuige het kenteken van de vluchtauto noteerde werden de daders al snel gepakt. Onder hen was de 21-jarige man uit Zwolle.

Man dronken gevoerd

Hij bleek vorig jaar ook al een bankpas gestolen te hebben. De eigenaar van de pinpas werd zwaar verwaarloosd en uitgedroogd aangetroffen in zijn badkamer. Hij zou door de 21-jarige en een mededader dronken zijn gevoerd en van zijn pas en pincode ontfutseld zijn. Met de pas werd voor bijna 9.000 euro gepind tijdens tijdens een dagje winkelen in Amsterdam.
Tegen de Zwollenaar was 4,5 jaar celstraf geëist. De rechtbank legde de man uiteindelijk een celstraf van 4 jaar op. Ook moet hij 12.300 euro schadevergoeding betalen voor het misbruiken van de pinpas.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.