Betaald voetbal

Debuterende Pasveer houdt doel schoon bij winnend Oranje

Remko Pasveer beleefde zijn vuurdoop onder de lat bij Oranje
Remko Pasveer beleefde zijn vuurdoop onder de lat bij Oranje © ANP Foto
Het Nederlands elftal heeft een grote stap gezet naar de finaleronde van de Nations League. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal, waarin doelman Remko Pasveer uit Hengelo met succes zijn debuut maakte, versloeg Polen (0-2) en verstevigde daarmee de eerste plaats in de groep.
België heeft een achterstand van drie punten en kan Oranje alleen nog van poulewinst afhouden als het zondag tijdens de laatste speelronde in de Johan Cruijff ArenA met drie doelpunten of meer verschil wint, gerekend vanaf 4-1.

Weghorst

Cody Gakpo zette het Nederlands elftal na een kwartier spelen, na een vlotte aanval, op 0-1. In de tweede helft zorgde Steven Bergwijn in de 60ste minuut voor de tweede treffer. Na rust kwam ook Bornse spits Wout Weghorst nog binnen de lijnen bij Oranje, waar Teun Koopmeiners en Memphis Depay uitvielen met blessures.
Wout Weghorst viel een kwartier voor tijd in
Wout Weghorst viel een kwartier voor tijd in © ANP Foto

Finaletoernooi

Als het elftal van Van Gaal zich verzekert van groepswinst, is het finaletoernooi (samen met de andere drie poulewinnaars uit de A-divisie) volgend jaar juni in Nederland.

WK Qatar

De basisplek van Pasveer betekent voor hem mogelijk ook goed nieuws met het oog op het komende WK in Qatar. Bondscoach Louis van Gaal zei woensdag dat hij tegen Polen grotendeels wil spelen met de ploeg waarvan hij nu denkt straks de meeste kans te maken op de mondiale titelstrijd.

Boschker

Pasveer is de een na oudste keeper die zijn debuut maakte in Oranje. FC Twente-icoon Sander Boschker, die 39 jaar en 224 dagen oud was bij zijn debuut, is nog altijd lijstaanvoerder.