Overige sporten

Menner Antonie ter Harmsel heeft vuurdoop erop zitten op WK vierspannen

Antonie ter Harmsel
Antonie ter Harmsel © KNHS
Menner Antonie ter Harmsel heeft vandaag zijn debuut gemaakt op het WK vierspannen. In het Italiaanse Pratoni del Vivaro behaalde de debutant uit Rijssen een score van 61,43 minuspunt op het onderdeel dressuur.
Daarmee staat Ter Harmsel na de eerste dag op een elfde stek. Het is de eerste mondiale strijd vierspannen voor Ter Harmsel, die aan het individuele toernooi deelneemt. In het verleden kwam hij al wel uit op WK's tweespannen.

Mark Weusthof

Naast Ter Harmsel heeft de regio Twente nog een ijzer in het vuur. Ook de ervaren menner Mark Weusthof uit Rossum maakt zijn opwachting. Hij komt vrijdag in actie op dressuur.
Weusthof acteert dit weekend individueel en is daarnaast reserve bij de landenwedstrijd. Na de dressuurdagen staat zaterdag de marathon op het programma en volgt zondag de afsluitende vaardigheid.

Zilveren medaille

Naast reserve Weusthof bestaat het landenteam uit Bram Chardon, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde. Het WK duurt tot en met zondag. Bij het vorige WK in 2018 in het Amerikaanse Tryon won Nederland in teamverband zilver.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.