nieuws

Rekenkamer Oost-Nederland doet onderzoek naar bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen
Bedrijventerreinen
De Rekenkamer Oost-Nederland gaat onderzoek doen naar het bedrijventerreinenbeleid van de provincies Overijssel en Gelderland. De resultaten van het onderzoek moeten begin juli bekend zijn. Ook gaat de Rekenkamer onderzoek doen naar toezicht op risicovolle bedrijven.
Het onderzoek richt zich onder meer op de balans tussen vraag naar en aanbod van bedrijventerrein in de provincie. De commissie gaat kijken of en hoe de provincie er voor zorgt dat gemeenten onderling vraag en aanbod goed afstemmen. Volgens de Rekenkamer bleek uit een vergelijkbaar onderzoek drie jaar geleden dat het beleid voor bedrijventerreinen in de provincie op zich goed was, maar dat de uitvoering onder druk stond: reden voor een nieuw onderzoek.
De Rekenkamer is ook van plan om onderzoek te gaan doen naar toezicht op risicovolle bedrijven in Oost-Nederland. De Rekenkamer verwacht dat in de loop van dit jaar de verantwoordelijk voor risicovolle bedrijven overgaat naar de provincies. De Rekenkamer ziet hierin een goede aanleiding om te onderzoeken hoe provincies tot nu toe hun wettelijke rol invullen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.