nieuws

Zwolle staat open voor nieuwe initiatieven lampenkappenproject Sassenstraat

Lampenkappen in Sassenstraat
Lampenkappen in Sassenstraat
De gemeente Zwolle wil graag meewerken aan plannen die er voor zorgen dat de lampenkappen in de Sassenstraat blijven hangen. Wel moet volgens de gemeente het initiatief hiervoor bij de ondernemers en 'stad' zelf liggen.
De gemeente Zwolle heeft besloten dat de 350 lampenkappen deze week worden weggehaald omdat teveel lampen het niet meer doen. Ze worden dan weer vervangen door gewone straatverlichting.
ChristenUnie Zwolle wil graag dat de lampen blijven hangen en vroeg wethouder Van As tijdens de raadsvergadering maandagavond dan ook naar de opties. Van As gaf aan dat als er serieuze initiatieven en ideeën zijn de gemeente zeker mee wil werken. Volgens Van As zijn er nu nog geen doorstartplannen.
Een aantal inwoners van Zwolle is vorige week al wel een petitie gestart tegen het verdwijnen van de lampen. Zij willen het project onder meer bekostigen door één of twee kisten in de straat te plaatsen waar mensen geld in kunnen gooien voor het onderhoud.

Project groot succes

De Sassenstraat hangt sinds anderhalf jaar vol met lampenkappen. De ondernemers in de straat stonden aan de start van dit project, om zo meer aandacht te vragen voor de winkelstraat. De Sassenstraat kampte al jaren met veel leegstand, omdat klanten de straat vaak niet wisten te vinden. Op deze manier hoopten de ondernemers dat de straat meer zou worden dan alleen een doorgang naar de binnenstad.

In eerste instantie zou de verlichting maar één seizoen blijven hangen. De straat werd één van de meest gefotografeerde plekken van Zwolle. De lampen hadden tot gevolg dat er een derde meer mensen naar de Sassenstraat kwam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.