nieuws

Enschede wil zo snel mogelijk fietssnelweg F35 doortrekken tot station, geld is er nog niet

Enschede wil fietssnelweg snel doortrekken naar station
Enschede wil fietssnelweg snel doortrekken naar station
Geld is er nog niet voor, maar Enschede wil de fietssnelweg F35 doortrekken tot aan het station. Dat moet binnen vijf jaar gerealiseerd zijn. In de drie jaar daarna moet ook het deel naar Glanerbrug en Oldenzaal aangelegd worden.
De drie delen van de F35 zouden Enschede aanvankelijk 29,5 miljoen euro kosten, maar door versoberingen in de uitvoering is dat teruggebracht tot 14 miljoen. Het fietspad komt bij station Drienerlo niet meer op palen te liggen, maar blijft wel ongelijkvloers. Met subsidies van de provincie en wellicht Europa zou Enschede vermoedelijk zelfs 'slechts' zo'n zeven miljoen euro moeten betalen.
Het eerste deel van de F35 tussen Hengelo en Enschede is twee jaar geleden al officieel in gebruik genomen. De meerderheid in de gemeenteraad vindt het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in fietsverbindingen. De VVD is kritisch omdat ze niet aangetoond vindt dat fietsverkeer de economie ten goede komt en meent dat die miljoenen ook in de bereikbaarheid per auto gestoken kan worden.
Enschede Anders.nl wil de plannen voor het doortrekken van de F35 even parkeren vanwege de belabberde financiële situatie van Enschede. Datzelfde heeft Oldenzaal al gedaan. Die trekt de F35 voorlopig niet door van de gemeentegrens tot het eigen stadscentrum omdat er een tunnel aangelegd moet worden en daar is geen geld voor. Hengelo werkt er wel aan de fietssnelweg tot aan het station aan te leggen. Uiteindelijk moet er een fietssnelweg komen van Hellendoorn tot het Duitse Gronau, met een zijtak naar Oldenzaal.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.