nieuws

Vragen VVD in Almelo over aanpak stationsgebied en verwaarloosde woningen

Westplein in Almelo ligt er prima bij, maar wat gebeurt er met woningen Parallelweg?
Westplein in Almelo ligt er prima bij, maar wat gebeurt er met woningen Parallelweg?
Hoeveel geld heeft de gemeente Almelo nog over voor het opknappen van de dichtgespijkerde woningen aan de Paralllelweg? Dat wil de VVD in die stad graag weten. Aan de westkant van het spoor in Almelo ligt dankzij onder meer een flinke bijdrage van de provincie een vernieuwd plein. Kosten: 1,2 miljoen euro, maar wat er gaat gebeuren met de dichtgespijkerde woningen langs de Parallelweg, is niet duidelijk.
Dat blijkt uit vragen die de de partij heeft gesteld over de ontwikkeling van de stationsomgeving in Almelo. Onlangs werd bekend dat Almelo zeker is van een bijdrage van 1,9 miljoen euro van de provincie Overijssel om de stationsomgeving, waar ook de westkant van het spoor bij hoort, aan te pakken. Geld dat dan ook gebruikt is voor de opknapbeurt van het 'Westplein', zoals de VVD de westkant van het spoor noemt. Maar ook ProRail, Netwerkstad Twente en de Regio Twente hebben daaraan bijgedragen.

Verloederd

VVD-raadslid Jemy Pauwels herinnert het gemeentebestuur eraan dat een deel van dat bedrag gebruikt zou worden om ook iets te doen aan de overwegend dichtgespijkerde woningen aan de Parallelweg. Hij wil nu van het college weten wat er met de verloederde woningen gaat gebeuren. En of daarvoor een deel van die 1,9 miljoen euro van de provincie gebruikt kan worden.
Pauwels wil ook van het gemeentebestuur weten wat er gedaan wordt om de verdere verloedering van de woningen tegen te gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.