nieuws

Lampenkappen Sassenstraat Zwolle worden vandaag niet weggehaald

Lampenkappen in de Sassenstraat in Zwolle
Lampenkappen in de Sassenstraat in Zwolle
Het verwijderen van de honderden lampenkappen in de Sassenstraat in Zwolle wordt een dag uitgesteld vanwege de harde wind. Als de kappen er vandaag niet vanzelf afwaaien, begint de gemeente morgenochtend aan de klus.
De gemeente hangt dan de oorspronkelijke straatverlichting terug. Veel lampen werken niet meer en de techniek laat het geregeld afweten.

Straat weer publiekstrekker

Eind 2013 werden 350 oude lampenkappen in de straat opgehangen. De ondernemers wilden op die manier meer aandacht vragen voor de Sassenstraat, die jarenlang kampte met veel leegstand. Bezoekers van de Zwolse binnenstad wisten de straat niet te vinden. Dat veranderde toen de honderden lampenkappen werden opgehangen. De leegstand nam af en het bezoek in de straat nam met zo'n dertig procent toe. Veel mensen stoppen in de Sassenstraat om foto's te maken van de lampenkappen. 
Een aantal inwoners van Zwolle is een petitie gestart tegen het verdwijnen van de lampenkappen. Ze willen dat er kisten in de straat worden geplaatst waar mensen geld in kunnen gooien om de kappen te onderhouden. De ondernemers in de straat bekijken andere initiatieven om de straat aantrekkelijk te houden. Wethouder Van As heeft in de raadsvergadering maandagavond aangegeven mee te willen werken aan serieuze initiatieven in de straat.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.