nieuws

Dorpsdokter Blaauw in Bathmen zwaait na 35 jaar af

Hij is al jaren hét gezicht van Bathmen, zowel binnen als buiten het dorp. Dokter Blaauw, wie kent hem niet, beleeft vandaag na 35 jaar zijn laatste werkdag als huisarts in het dorp bij Deventer.
Dokter Blaauw (64) dus, ook bekend als voorzitter van de Belangenvereniging Bathmen, bestuurslid van de Landelijke Huisartsenvereniging en ga zo maar door. Hij zou enkele jaren geleden al stoppen, maar vond het vak dat hij uitoefent nog te leuk. Nu gaat zijn dokterskamer voor altijd op slot. "En hij heeft het verdiend, hij moet er vooral van gaan genieten", aldus één van zijn patiënten in het dorp.

Succesvolle strijd tegen spoorboog

Duizenden mensen bezochten in de voorbije 35 jaar zijn praktijk. Maar Bathmen leerde Blaauw ook kennen als betrokken aanvoerder van de dorpsopstand tegen de komst van een spoorboog bij Bathmen. Die werd vorig jaar afgeblazen na een lange strijd, waardoor Bathmen straks niet volledig ingesloten raakte tussen het spoor en de snelweg A1.
Vandaag dus de laatste werkdag van Blaauw als huisarts. En dat werd onder meer gevierd met gebak en koffie in aanwezigheid van collega-huisartsen uit Bathmen en directe omgeving. Vanmiddag wachten overigens nog gewoon patiënten voor een laatste consult. "Wie de laatste patiënt wordt? Ik heb nog geen flauw idee, we zien het wel", besluit Blaauw.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.