nieuws

Vakbondsleden akkoord met sociaal plan V&D

Vroom & Dreesmann (V&D) in Zwolle
Vroom & Dreesmann (V&D) in Zwolle
De leden van CNV Dienstenbond hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een sociaal plan voor V&D. Ook de collega-vakorganisaties hebben een positieve uitslag kunnen melden, aldus de vakbond dinsdag. Het akkoord betreft uitsluitend het sociaal plan. De onderhandelingen over de loonsverlaging die het warenhuisconcern wil doorvoeren voor al zijn werknemers, zitten op een dood spoor.
De belangrijkste afspraken zijn volgens de bonden dat het sociaal plan voor heel V&D geldt en dat ook bij toekomstige reorganisaties medewerkers hierop kunnen terugvallen. Het akkoord voorziet in een volgens de bonden acceptabele ontslagvergoeding en een budget van 3.500 euro per boventallige werknemer voor opleiding en begeleiding naar ander werk en een budget van 500 euro voor juridische bijstand.
Het sociaal plan geldt tot 1 juli. Dat is afgesproken in verband met de wettelijke aanpassingen in het ontslagrecht en de sociale zekerheid met ingang van die datum. De afspraken zijn wat de vakbonden betreft wel richtinggevend voor een sociaal plan dat gaat gelden na 1 juli.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.