Nieuws

Deceptie voor kinderen in Hengelo: bus voor schoolreisje komt niet

Afbeelding ter illustratie; dit is geen leerling van De Rank
Afbeelding ter illustratie; dit is geen leerling van De Rank © Getty Images / LSOphoto
Een droevige dag voor leerlingen van basisschool De Rank in Hengelo. Tientallen kinderen stonden te wachten op een bus naar Dinoland die nooit kwam. "De vervoerder dacht dat wij de bussen hadden geannuleerd, wat niet zo is", zegt een woordvoerder van de school.
Kwart voor negen. Tientallen kinderen van groep 3, 4 en 5 kijken in de verte. Is-ie er al? Negen uur, de groep wordt onrustig; de bus zou er al moeten zijn. Kwart over negen, een docent komt naar buiten met slecht nieuws; 'allemaal naar binnen, schoolreisje gaat niet door.'

Vrij genomen

"Onze dochter kijkt er al de hele week naar uit, gisteren wilde ze zelfs op tijd naar bed", zegt één van de ouders. "Vanochtend was ze om 6 uur al op om haar haren te kammen, ze had er heel veel zin in."
"Er stonden zo'n tachtig ouders met kinderen. Veel hadden een paar uur vrij genomen om hun kinderen uit te kunnen zwaaien, maar toen kwam die bus maar niet", zegt een ouder. "Toen zeiden de juffen dat de vervoersmaatschappij alles had gecanceld. Ze probeerden vervangend vervoer te vinden, maar dat lukte niet."
"De bussen kwamen niet omdat de vervoerder dacht dat wij ze hadden geannuleerd", zegt een woordvoerder van de school. "Wij zijn nu heel druk om er alsnog een leuke dag van te maken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.