nieuws

Bewoners Deurningerstraat in Hengelo bang dat straat onveilig blijft

Bewoners van de Deurningerstraat in Hengelo zijn bang dat de drukke doorgaande weg onveilig blijft. Dat is de indruk die overheerst na overleg met wethouder Bron van Hengelo.
De Deurningerstraat kwam vorig jaar juni negatief in het nieuws na een dodelijk ongeluk met een 12-jarig meisje.
Als reactie daarop presenteerde de gemeente eind vorig jaar een plan om de drukke en smalle doorgaande weg veiliger te maken. Daarvoor heeft de gemeente 1 miljoen euro uitgetrokken.

Bewoners vinden versmalling fietspad onacceptabel

In het plan worden de fietspaden verbreed en gescheiden van de rijbaan, deels door parkeerstroken. Ter hoogte van het tankstation, tegenover de plek waar het dodelijk ongeval plaatsvond, wordt het fietspad smaller en komt het fietsverkeer weer in contact met het wegverkeer. De bewoners vinden de versmalling onacceptabel, volgens hen wordt de weg er dan juist weer onveilig door.
Vorige week had de werkgroep Deurningerstraat een overleg met wethouder Jan Bron. Volgens Bron is de variant met 'geknepen' fietspaden veilig genoeg. De door de buurt gewenste verplaatsing van het tankstation naar een andere locatie zou zo'n 1 miljoen euro gaan kosten. Door aankomende bezuinigingen kan de gemeente dat niet betalen. Begin 2016 wordt begonnen met de reconstructie van de Deurningerstraat.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.