Overige sporten

Wereldtop squash speelt vanaf dit seizoen in Borne: "Beste team ooit"

Squashers van Coulisse/Twente op hun nieuwe baan in Racket en Fit Center Borne
Squashers van Coulisse/Twente op hun nieuwe baan in Racket en Fit Center Borne © Coulisse/Twente
Een tienvoudig Nederlands kampioen, de nummer één van Italië en de wereldkampioen bij de junioren. Maak kennis met de squashers van team Coulisse/Twente. De ploeg uit Borne speelt al jaren in de top van Nederland en heeft nu ook weer de beschikking over wereldtoppers. Coulisse/Twente opende woensdagavond op hun nieuwe speellocatie Racket en Fit Center Borne het seizoen in de Eredivisie met een 9-3 zege op Rixax Almere.
Laurens Jan Anjema is de tienvoudig Nederlands kampioen, Yuri Farneti de nummer één van Italië en Rowan Damming de wereldkampioen bij de junioren. Anjema en Vagneti speelden voorafgaand aan dit seizoen al voor Coulisse/Twente. Anjema is niet de regerend Nederlands kampioen, maar kan volgens teammanager Hessel Reekers nog een 'aardig' balletje slaan. "Afgelopen seizoen speelde hij een andere Nederlands kampioen nog helemaal van de baan, ook al is hij tegenwoordig wat ouder."
Woensdagavond werden de eerste thuiswedstrijden gespeeld in Borne:
Wereldtop squash speelt vanaf dit seizoen in Borne: "Beste team ooit"

Vriendjespolitiek

De 18-jarige Rowan Damming maakte afgelopen zomer de overstap naar Coulisse/Twente. Hoe kreeg Reekers het voor elkaar om een wereldkampioen naar Borne te halen? "Dat is een beetje vriendjespolitiek. Het is een kleine wereld. Een speler die bij ons squashte is een trainingsmaatje van Rowan. Een andere jongen stopte bij ons en toen kwam ik bij Rowan. We hadden hem al gecontracteerd voor hij wereldkampioen werd. Daar hebben we mazzel mee gehad."
Teammanager én speler Hessel Reekers in het nieuwe shirt van Coulisse/Twente
Teammanager én speler Hessel Reekers in het nieuwe shirt van Coulisse/Twente © Coulisse/Twente

Teammanager én speler

Reekers is naast teammanager ook speler van Coulisse/Twente. De 43-jarige Oldenzaler is eerste reserve, hoewel hij niet zo'n staat van dienst heeft als Anjema, Vagneti en Damming. "Op slimmigheid door ervaring kan ik nog mee. Ik word wel ouder en herstel minder snel. Ik train nog iedere dag, maar uren achter elkaar trainen zoals de andere jongens lukt niet meer", zegt Reekers, die in 2018 nog het winnende punt maakte en zo het tweede landskampioenschap binnenhaalde.

Altijd banen bezet

In 2020 veroverde Coulisse/Twente voor de derde keer de landstitel. Een jaar later ging een streep door het seizoen vanwege corona. Waar Nederlanders sinds het virus minder zijn gaan sporten, merkt Reekers juist dat het drukker is geworden op de club. "Meer mensen wilden sporten bij ons na corona. Squash is een beweeglijke sport, waar je snel fit en moe van wordt en veel calorieën mee verbrandt. Elke avond zijn de banen bezet. Topsquash op eredivisieniveau geeft misschien het laatste setje om naar Borne te komen."
Ik denk dat we dit jaar het beste team ooit hebben
Hessel Reekers, teammanager Coulisse/Twente
Coulisse/Twente speelt vanaf dit seizoen de thuiswedstrijden in de Eredivisie niet meer in Hellendoorn, maar in Racket en Fit Center Borne. Reekers verwacht hoge ogen te gooien in de strijd om de landstitel. "Ik denk dat we kans maken op het kampioenschap. De doelstelling is top drie. Ik denk dat we dit jaar het beste team ooit hebben."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.