nieuws

Koikarper-kenner uit Nijverdal vindt prijs van 175.000 euro voor een vis belachelijk

Koikarper-handelaar Jeroen van Keulen uit Nijverdal vindt het "belachelijk" dat iemand 175.000 euro betaalt voor een Koikarper.Â
175.000 euro is het hoogste bedrag dat ooit iemand voor een Koikarper heeft betaald. "Mensen die zoveel geld betalen voor een Koikarper willen alleen laten zien hoeveel geld ze hebben", beargumenteert Van Keulen. Hij heeft van zijn passie zijn beroep gemaakt en gaat regelmatig naar Japan om Koikarpers te kopen.
Van Keulen is tot op de dag van vandaag de enige niet-Japanse deelnemer die in Japan de Grand Champion heeft gewonnen. Alleen in 2014 heeft Van Keulen al meer dan honderd prijzen met zijn eigen karpers gewonnen.

Ziek door passie

Als hij moet omschrijven hoe groot zijn passie is voor de gekleurde karper, noemt hij het ziek. "Het is een virus en ik draag het al decennia bij me. Ik kom er nooit vanaf." Als hij de keus had gehad om zijn hobby opnieuw om te zetten  tot een zakelijk bedrijf, dan had hij toch voor een andere locatie dan in Nijverdal gekozen. "Japan, dat is het land van de Koi en ik voel me daar meer thuis.", aldus Van Keulen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.