Overig

Week van de Diversiteit met Boudewijn en Typhoon

Boudewijn en Typhoon
Boudewijn en Typhoon © Erik Franssen
Voel jij je ‘THUIS’ in Overijssel? Van 4 t/m 7 oktober besteedt RTV Oost aandacht aan de Week van de Diversiteit. Dat doen we met het programma 'THUIS met Boudewijn & Typhoon'. Regisseur/artistiek directeur Boudewijn Koops en rapper/zanger/motivational speaker Typhoon (Glenn de Randamie) gaan op zoek naar antwoorden op lastige vragen over inclusie. Kan je zichtbaar jezelf zijn? Mag je meedoen? En wat is daarvoor nodig? Voorafgaand praten we in het programma Bij Oost | Vandaag elke dag met een speciale gast over dit onderwerp. Expert en adviseur op gebied van inclusie en diversiteit, publicist en islam-deskundige Enis Odaci bijt op 4 oktober het spits af.

THUIS met Boudewijn & Typhoon

Wat is diversiteit? Hoe werk je aan een inclusieve samenleving? Wat betekent ‘thuis’? Boudewijn Koops en Typhoon gaan op zoek naar antwoorden. Beide zijn ervan overtuigd, dat kunst en cultuur een gesprek in gang zet. Met een nieuwsgierige, onderzoekende en open blik én de nodige portie lef reizen ze drie afleveringen lang samen het land door. Ze halen verhalen op uit de regio, delen persoonlijke ervaringen met elkaar en gaan op bezoek bij een persoon of een gezelschap voor wie de thema’s diversiteit en inclusie een ‘way of life’ zijn. Wat drijft hen? En wat kunnen we van hen leren? In de vierde en laatste aflevering van ‘THUIS met…’ praten we erover door in een talkshow met gasten die in het dagelijkse leven telkens geconfronteerd worden met wat diversiteit en inclusie voor hen betekent.
De eerste drie afleveringen van THUIS met Boudewijn & Typhoon zie je op 4, 5 en 6 oktober om 18.30 uur op TV Oost. De vierde aflevering, de talkshow, zie je op vrijdag 7 oktober om 18.00 uur op TV Oost. Bij Oost | Vandaag zie je elke dag om 17.00 uur. Alle afleveringen worden dezelfde dag een aantal keren herhaald. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids www.rtvoost.nl/tv.
THUIS met Boudewijn & Typhoon is een samenwerking met cultuurstichting Gelijkspel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.