nieuws

Bijna alle 350 lampenkappen in Sassenstraat in Zwolle verwijderd

Een groot deel van van de 350 kleurige beschilderde oude lampenkappen in de Sassenstraat in Zwolle is vandaag verwijderd. Een paar kabels met lampen blijven nog hangen totdat de gemeente de oorspronkelijke straatverlichting weer heeft aangebracht.
De oude lampenkappen worden verwijderd omdat er veel kapot zijn, de ophangbevestigingen los laten en sommige lampenkappen dusdanig door regen en wind zijn aangetast dat ze er niet meer mooi uitzien.

Publiekstrekker voor de Sassenstraat

Eind 2013 zijn de oude lampenkappen in de straat opgehangen. De ondernemers wilden de Sassenstraat opfleuren en gezelliger maken om op die manier een nieuwe impuls te geven aan het aantal bezoekers in de straat. Bezoekers van de Zwolse binnenstad wisten de markante winkelstraat tot voor kort moeilijk te vinden.
Dat veranderde toen de honderden lampenkappen werden opgehangen. De leegstand van de winkelpanden liep terug en het bezoek aan de straat en de terrassen op het Bethlehems Kerkplein nam met zo'n dertig procent toe. De lampenkappen zijn inmiddels een bekende toeristische trekpleister in Zwolle en zijn in de afgelopen periode veel gefotografeerd.

Mogelijk vervolg project lampenkappen

Wat er met de verwijderde lampenkappen gaat gebeuren is nog niet bekend. Een aantal ondernemers zal de minst gehavende exemplaren tijdelijk opslaan. De meeste Zwollenaren vinden het jammer dat ze weggaan. Een aantal inwoners is daarom een petitie gestart tegen het verdwijnen van de lampenkappen.
De ondernemers in de straat bekijken of het succesvolle project een vervolg krijgt en of er andere initiatieven volgen om de straat aantrekkelijk te houden. Wethouder Van As heeft in de raadsvergadering maandag gezegd dat hij graag wil meewerken aan serieuze initiatieven.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.