Partij voor Cultuur Zwolle viert eerste lustrum met speciaal televisieprogramma

Op 1 april beleeft de Partij voor Cultuur (PVC) haar eerste lustrum. De partij die in 2010 als grap werd opgericht, bestaat dit jaar vijf jaar.

De PVC werd in het leven geroepen en profileerde zich als partij met de slogan: “Niet schreeuwen, maar werken!” De Partij is onder meer bekend van her kerstbomenasiel, dat ook het landelijke nieuws haalde, en de aanstelling van de Zwolse nachtburgemeester Jeroen van Doornik.


PVC-TV
“Na vijf jaar gaan we zeker niet stil zitten”, zegt Martijn van Hese, bedenker en oprichter van de partij. “De PVC is uitgegroeid tot iets meer dan een grap, tot een lokale beweging die gaat over cultuur en duurzaamheid. We merken dat steeds meer mensen de PVC serieus nemen.”


In de komende maanden zal de PVC zich bezighouden met de culturele stand van zaken in de regio. En daarvoor is een tv-programma ontwikkeld: PVC-TV. Doet Zwolle het goed? Wat vinden Zwollenaren zelf eigenlijk, en wat kan de politiek hiervan leren? Op die vragen en meer, hoopt de partijleider antwoord te krijgen tijdens de opnames op 20 juni in het Young Ones Theater. De opnames zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Deel dit artikel:

Reageren