Nieuws

Degradatieverzoek V.V. Willemsoord afgewezen: 'Wordt loodzwaar seizoen'

Het eerste van V.V. Willemsoord maakt zich op voor het eerste competitieduel
Het eerste van V.V. Willemsoord maakt zich op voor het eerste competitieduel © V.V. Willemsoord
Het was een vurige wens van het eerste van V.V. Willemsoord: degradatie naar de vijfde klasse. Na zes oefenwedstrijden stond de teller op 3 doelpunten voor, 35 tegen. Conclusie: de vierde klasse was een maatje te groot. Maar hun verzoek is niet gehonoreerd door de KNVB en dus reist het team vandaag 'gewoon' af naar Friesland voor hun eerste competitiewedstrijd.
Het eerste van V.V. Willemsoord was jarenlang een stabiele derdeklasser. Maar die vorm is tegenwoordig ver te zoeken. Waar het misging? Clubman Marcel Kuiper vat de situatie kort samen. "Afgelopen seizoen zijn er, op voorhand aangegeven, zeven spelers vertrokken. Dat wisten we dus. Alleen op de allerlaatste transferdag liepen er nog eens zeven spelers de deur uit. Dan wordt het voor een club als Willemsoord wel heel lastig om de boel draaiende te houden."

'Spoeling is heel dun'

Er kwam gelukkig ook weer nieuwe aanwas, en daarom besloot Willemsoord toch de stoute schoenen aan te trekken en zich in te schrijven voor de vierde klasse. "Maar nu is de afgelopen weken gebleken dat er weer twee, drie spelers willen stoppen. Dan wordt de spoeling wel heel dun. Toen hebben we overleg gehad met de staf en het bestuur met als centrale vraag: wat is wijsheid? Gaan we tegen wil en dank, week na week, het heel lastig krijgen, wetende dat de sfeer er ook niet beter op wordt. Of gaan we fris en fruitig van start op het laagste niveau en kijken waar het schip strandt."
KNVB wil geen precedent scheppen
Marcel Kuiper, clubman V.V. Willemsoord
De club koos voor het laatste en daarom werd het verzoek tot degradatie bij de KNVB neergelegd. Maar helaas. De voetbalbond ging er niet in mee. "Ze gaven als reden dat de promotie-degradatieregeling daaraan ten grondslag ligt. Dat ze dit niet kunnen verwerken in de competities. Maar wij hebben het gevoel dat ze geen precedent willen scheppen. Als ze ons lager gaan plaatsen, moeten ze dat misschien bij meer teams doen en dat willen ze niet."
Daarom wordt er vandaag gewoon gevoetbald. Het team speelt tegen Foarut 1 in het noorden van Friesland. De wedstrijd is zojuist begonnen, om half drie. De voorspelling van Kuiper? "Ik hoop op een gelijkspelletje of een kleine winst. Maar als we een beetje realistisch kijken, wordt het een nulletje tegen twee, drie, vier voor de thuisploeg."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.