nieuws

Meerpalen geplaatst als herkenningspunten havengebied Enschede

Bij het havengebied in Enschede zijn vanmiddag drie manshoge meerpalen geplaatst. Het was de symbolische start van de verbetering van de leefkwaliteit van het havengebied.
Medewerkers en ondernemers in het havengebied hebben via enquêtes en bij bijeenkomsten allerlei ideeën ingebracht die gelden als verbetering van het leefklimaat. Uit die ideeën zijn vijf concrete plannen naar voren gekomen. Het gaat dan om de aanleg van wandelpaden en bankjes en het aanbrengen van fietsstroken aan de Kanaalstraat. Ook moet de herkenbaarheid van het havengebied vergroot worden door het plaatsen van meerpalen op straathoeken en moeten de groenvoorzieningen verbeterd worden. Vijfde punt van aandacht is het organiseren van een open bedrijvendag of havenfeest.
De meerpalen zijn nu dus geplaatst. Onder meer bij de rotonde Hendrik ter Kuilestraat - Binnenhaven - Rembrandtlaan. Ook op enkele andere plekken in het havengebied zijn de meerpalen inmiddels geplaatst. Binnenkort wordt ook begonnen met de aanleg van wandelpaden met bankjes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.