Enschede blijft bij bierverbod PEC Zwolle-supporters

Enschede voelt er niets voor om het alcoholverbod in trekken rond de bekerwedstrijd FC Twente - PEC Zwolle. Supporters van PEC Zwolle hadden in een brandbrief aan burgemeester De Graaf gevraagd om het verbod in te trekken.

De Zwolse fans krijgen normaal gesproken tijdens de busreis naar uitduels maximaal twee blikjes bier per persoon. De PEC-aanhang reist volgende week dinsdag met duizend man in veertien bussen naar Enschede.  "Wij gedragen ons altijd uitmuntend, zoals vorig jaar ook tijdens grote wedstrijden in Rotterdam, Amsterdam en Praag'', zegt voorzitter Freddy Eikelboom van de supportersclub. 

Volgens een woordvoerster van de gemeente Enschede is de wedstrijd door de driehoek van burgemeester, Openbaar Ministerie en politie aangemerkt als een risicoduel. ,,Dan geldt deze richtlijn altijd. Ondanks het bewijs van goed gedrag maken we geen uitzondering.'' De gemeente Zwolle heeft nog bij de collega's in Enschede een goed woordje gedaan voor de supporters, zegt een woordvoerster van de gemeente Zwolle. Maar dat heeft geen resultaat gehad.

Meer over dit onderwerp:
Pec Zwolle Alcoholverbod Nieuws
Deel dit artikel: