Nieuws

Huisartsenpost in Hengelo mogelijk ‘s nachts dicht

ZGT in Hengelo
ZGT in Hengelo © RTV Oost / Allard Olsman
Mogelijk gaat de spoedpost in het ziekenhuis in Hengelo 's nachts dicht. Er wordt onderzoek gedaan naar de sluiting, omdat de nachtdiensten de dienstdoende huisartsen een flinke werkdruk bezorgen.
In die spoedpost kunnen mensen 's avonds, 's nachts en in het weekend terecht voor een acuut bezoek aan de huisarts. Er komt nu een onderzoek naar de sluiting in de nachturen. Het is de bedoeling dat de post dan tot 23.00 uur openblijft.
's Nachts kunnen Twentenaren alleen dan nog terecht in Enschede en Almelo.

Hoge werkdruk

De nachtdiensten hakken erin, zo zeggen de huisartsen in een persbericht. Er ligt een advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) op tafel, waarin staat dat het aantal huisartsenposten en het aantal nachtdiensten van huisartsen omlaag moet.
Daarom wordt onderzocht of het mogelijk is om per juli 2023 de post in Hengelo 's nachts te sluiten.

Acht patiënten per nacht

Doordeweeks komen 's nachts gemiddeld acht mensen bij de spoedpost in Hengelo. In het weekend zijn dat er 's nachts 13. Veel van deze mensen worden doorverwezen naar de ziekenhuizen in Enschede of Almelo.
Een onderdeel van het te voeren onderzoek is de reistijd. Er wordt gekeken of de reistijd voor Twentenaren naar de spoedpost in Enschede of Almelo niet te lang is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.