Nieuws

Oud-Kamerlid Van Aalst vertrekt bij PVV en wordt lijsttrekker bij partij Van Haga

Roy van Aalst
Roy van Aalst © ANP / Robin Utrecht
Roy van Aalst, voormalig Tweede Kamerlid voor de PVV, wil weer terugkeren in de Overijsselse politiek. Niet voor de partij van Geert Wilders, maar hij maakt de overstap naar BVNL: de partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga. Voor die partij wordt hij lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar.
De Hengeloër zat tussen 2015 en 2017 ook al in de Provinciale Staten, toen nog namens de PVV. Daarna was hij namens diezelfde partij Tweede Kamerlid. Na de verkiezingen van vorig jaar keerde hij niet meer terug in de Kamer.
Nu maakt hij dus de overstap naar een andere partij. Voor BVNL probeert hij in de Provinciale Staten van Overijssel te komen.

Boeren en wegen

In een persbericht van BVNL presenteert Van Aalst zich als iemand die wil opkomen voor de boeren en infrastructuur. "De Provinciale Statenverkiezing is dé kans voor Overijssel om een vuist te maken richting Den Haag, op te komen voor het boerenbelang en te laten zien dat Nederland niet ophoudt voorbij Amersfoort."
"De A1, N35, N36 en N50 zijn belangrijke wegen richting de rest van Europa. Het is daarom essentieel om na jaren van ontkenning te investeren in deze verkeersaderen", aldus Van Aalst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.